KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    1991 yılından beri ilk kadın Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı atandı: Jülide Sarıeroğlu

    İki gün önce Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Jülide Sarıeroğlu atanınca kabinedeki kadın bakan sayısı ikiye çıkmış oldu. Peki Jülide Sarıeroğlu kimdir?

    7 Haziran 1979 tarihinde Adana'da doğan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

    **Jülide Sarıeroğlu, 2009 Türkiye Yerel Seçimleri’nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi.

    Haziran 2015 tarihli Türkiye Genel Seçimleri’nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak seçildi.

    Ayrıca Sarıeroğlu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi.

    Jülide Sarıeroğlu, 1991'de Özal hükumetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı plarak yer alan İmren Aykut'tan bu yana, Çalışma Bakanlığı'na atanan ilk kadın oldu.

    **Kabinenin duyurulmasıyla birlikte yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın sosyal medya hesaplarındaki eski tweetleri sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

    Bakanın Gezi Direnişi esnasındaki ve Fethullah Gülen'i alıntıladığı tweetleri spsyal medyada olay yaratınca Sarıeroğlu eski twitter hesabını kapatarak yeni bir twitter hesabı açtı.

    **Konuya iişkin bir yazılı açıklama da yapan Jülide Sarıeroğlu, "Hesabın, otomatik tweet paylaşımlarına açık olduğu ve burada kontrol dışı birtakım paylaşımlar yapıldığı ise daha sonra fark edilmiştir." ifadesini kullandı.

    Yine de bakanın bu açıklaması sosyal medyadaki tepkilerin önüne geçemedi.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler